Oproep tot solidariteit met Iraanse vrouwen

Parvin Ardalan, journaliste, feministe en lid van de campagne ‘Een miljoen handtekeningen voor de intrekking van de discriminerende wetten jegens de vrouwen in Iran’, is op 3 maart opgepakt door de Iraanse veiligheidsdiensten. Attac Vlaanderen roept op tot solidariteit met Iraanse vrouwen.
  •  Parvin Ardalan
Ardalan wilde met het vliegtuig naar Stockholm vliegen om er de Olof Palme Prijs te ontvangen die ze vorige maand gewonnen had. Ze won de prijs als erkenning voor haar activiteiten ter bescherming van de mensenrechten.
‘Deze arbitraire behandeling heeft enkel tot doel die stemmen te verstikken die het streven van de Iraanse vrouwen naar vrijheid en gelijkheid  tegen het obscurantisme willen bekendmaken op de internationale scène’, vindt Attac Vlaanderen.
Attac Vlaanderen vraagt aan alle parlementsleden, politieke partijen, sociale bewegingen en de diverse regeringen in België, om van de autoriteiten in Teheran te eisen dat er een einde wordt gesteld aan de bewegingsvrijheid van strijdende feministen en het afschaffen van de repressieve maatregelen waarvan zij het slachtoffer zijn.
De organisatie verklaart zich solidair met de gevechten van de Iraanse vrouwen tegen de discriminerende en vrouwenhatende wetten van de regering van de Islamitische Republiek Iran.

Zelf reageren via de Iraanse ambassade
Indien u zelf wilt reageren dan kan je deze oproep zenden aan de Ambassade in België van de Islamitische Republiek Iran: secretariat@iranembassy.be.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.