Pepsi verbaast met 100% plantaardige fles

De vete tussen Coca-Cola en PepsiCo wordt niet enkel met de dranken gevoerd, maar nu ook met ecologische argumenten. En het lijkt erop dat Pepsi die veldslag heeft gewonnen.

Pepsi kondigt immers aan dat het als eerste een plastic fles heeft ontwikkeld die voor 100 procent uit plantaardig materiaal gemaakt is, waaronder gras, schors en maïsbladeren.

Plantbottle

Het nieuws komt als een verrassing, want de voorbije maanden maakte aartsrivaal Coca-Cola grote sier met det “PlantBottle”, een revolutionaire fles die voor ongeveer een derde plantaardig materiaal bevat. Coca-Cola liet ook weten dat het nog enkele jaren zou duren voor een fles ontwikkeld kon worden die helemaal uit plantaardig materiaal bestaat.

Nu blijkt de drankengigant dus in snelheid gepakt, want PepsiCo wil de nieuwe, volledig plantaardige fles volgend jaar al op de markt brengen. Die zou nauwelijks verschillen van de bestaande PET-flessen. “Door een combinatie van biologische en chemische processen is PepsiCo erin geslaagd een moleculaire structuur te produceren die identiek is aan PET op basis van petroleum”, zegt PepsiCo in een persbericht. “Het resultaat is een fles die precies zoals PET oogt, voelt en producten beschermt.”

Sinaasappelschillen

Daarmee is de zoektocht echter nog niet ten einde. Op termijn wil PepsiCo ook afval van de voedsel- en drankproductie in het flessenmateriaal verwerken, zoals aardappel- en sinaasappelschillen

Volgens deskundigen gaat het om belangrijk nieuws: als een wereldproducent als PepsiCo kiest voor een volledig plantaardige fles, dan heeft dat grote implicaties voor de markt en zullen andere producenten volgen. Er wordt zelfs al gesproken over het einde van de PET-fles.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2824   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift