Petitie aan Jacques Rogge

De organisatie Race for Tibet organiseert een petitie geadresseerd aan Jacques Rogge, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).
Race for Tibet vindt dat de Olympische Spelen, die in augustus plaatsvinden in de Chinese hoofdstad Peking, niet misbruikt mogen worden om het Chinese beleid in Tibet te legitimeren. Er moet een onderhandelde oplossing komen voor Tibet.
De voorbije week heeft de Chinese overheid verschillende Tibetaanse betogingen hardhandig de kop in gedrukt met tientallen doden en honderden arrestaties als gevolg.

Olympische vlam


Binnen twee weken moet de Olympische vlam in de Tibetaanse hoofdstad Llhasa aankomen. In mei willen klimmers de vlam op de top van de Mount Everest brengen, Qomolangma in het Tibetaans.
De organisatoren van de Olympische Spelen maken zich sterk dat de doortocht van de Olympische vlam in Tibet en op de top van de Mount Everest niet in het gedrang komt. Om zeker te zijn dat niemand de expeditie van de Olympische klimmers komt verstoren, blijft de Chinese kant van de hoogste berg op aarde van maart tot mei afgesloten voor onbevoegden.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.