Phara, Wouter Deprez en Jan Decleir hoeven niet te vluchten

Phara De Aguirre en Jan Decleir zijn het gezicht van de campagne ‘Vluchteling word je niet uit vrije wil’ van Vluchtelingennetwerk. Stand-upcomedian Wouter Deprez spreekt de radiospot in.
  • Vluchtelingenwerk Wouter Deprez spreekt de radiospot in. Vluchtelingenwerk
Volgens Vluchtelingennetwerk is de keuze voor deze bv’s niet toevallig: ‘Zij hoeven niet te vluchten. Elders in de wereld riskeren kritische journalisten en opvallende artiesten wel hun leven. Sommigen van hen belanden in België.’
België erkent jaarlijks 2000 à 3000 vluchtelingen. Zij krijgen hier een verblijfsvergunning en worden niet teruggestuurd naar het land dat ze ontvlucht zijn omdat het voor hen te gevaarlijk is.
Op de nieuwe campagnewebsite kan je ondermeer verhalen lezen van Hazim Kamaledin, een acteur en regisseur die 30 jaar geleden gevlucht is uit Irak of van Aleksandr Silich, een journalist die 4 jaar geleden gevlucht is uit Wit-Rusland.

Negatieve beeldvorming


Vluchtelingenwerk stelt vast dat de beeldvorming over vluchtelingen te negatief is. De organisatie legt de verantwoordelijkheid hiervoor vooral bij politici. Zij laten na aan pers en publieke opinie uit te leggen wat een vluchteling is, waarom ons land vluchtelingen  beschermt en hen een verblijf geeft. Daarom grijpt vluchtelingenwerk deze imagocampagne aan om in een open brief politici op te roepen tot een betere beeldvorming over vluchtelingen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.