Politieke debatten tijdens Gentse Feesten

Van zondag 15 juli tot en met maandag 23 juli 2007 kan je in het Laurentinstituut (Onderstraat) in Gent een rist MO*debatten meepikken. Moderator van dienst is Eric Goeman, voorzitter Democratie 2000 en woordvoerder van Attac Vlaanderen.
Op zateradg 21 juli om 19u30 vindt de uitreiking plaats van de Prijs voor de Democratie 2007 aan Tom Barman op het groot podium bij Sint-Jacobs.
Het programma:
  • Zondag 15 juli, van 14u tot 18u: “Is internationale solidariteit nog mogelijk vanuit en binnen het Rijke Westen met de armen en uitgeslotenen?
  • Maandag 16 juli, van 14u tot 18u: “Is er nog toekomst voor de neoliberale globalisering?”
  • Dinsdag 17 juli, 14u tot 18u: “Is er nog toekomst voor het socialisme?”
  • Woensdag 18 juli, van 14u tot 18u: “Hoe is men erin geslaagd een liberale veiligheidsstaat te construeren door de aanval op de idealen van Mei ’68? Zijn de vrijheidsstrijders van Mei ’68 verantwoordelijk voor de permissieve samenleving, voor de consumptiemaatschappij, voor het brutale kapitalisme van vandaag (dixit Sarkozy)?
  • Donderdag 19 juli, van 14u tot 18u: “Gaan we globaal ten onder aan het Westers ontwikkelingsmodel? Ecologische ingrepen of sociale strijd?”
  • Vrijdag 20 juli, van 14u tot 18u: “Vertegenwoordigers van Gentse sociale bewegingen en actiegroepen ondervragen leden van het nieuwe Gentse schepencollege”
  • Zaterdag 21 juli, van 14u tot 18u: “Liberalisering in de landbouw, de logica van de agro-business? Het einde van een duurzame en kleinschalige landbouw? Nefaste gevolgen voor boer, consument en milieu zowel in het Zuiden als in het Noorden?” 
  • Zondag 22 juli, van 14u tot 18u: “Graaitaks, vermogensbelasting, allemaal graaien of nog hogere toplonen?”
  • Maandag 23 juli, van 14u tot 18u: “Is er nog toekomst voor de sociale gelijkheid? (of wordt het toch de neoliberale keuzemaatschappij, de 24-uurseconomie, het brutale consumentisme?)

Het volledige programma vind je terug bij de MO*debatten.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.