Prijs voor de beste innovatie voor CO2-reductie

De Altran Stichting voor Innovatie, een consultancy-firma op het gebied van innovatie en technologie, lanceert haar Innovation Award 2008 met als thema CO2-reductie. De stichting roept scholen, verenigingen, bedrijven en wetenschappers op om een technologische oplossing te bedenken voor de vermindering van CO2-concentratie in de atmosfeer.
De internationale wedstrijd werd recent gelanceerd en staat open voor Belgische en buitenlandse veelbelovende projecten die oplossingen aanbrengen voor CO2-reductie. Kandidaten kunnen hun dossier met hun oplossing tot 7 april aan de Stichting doorgeven.

Eerste Belgisch project


Een eerste Belgisch project werd al ingediend. Het gaat om een bebossingproject op het Batéké-plateau, gelegen in de Democratische Republiek Congo, met het gebruik van snelgroeiende boomsoorten als eucalyptussen, dennen en acacia’s.
De verwachte resultaten van de plantages in het reservaat Ibi, waar het project zal plaatsvinden op een totale oppervlakte van 8000 ha, zijn de aanleg van een houtvoorraad, maar ook de opslag van CO2 door de aanwas van de bomen.
Als dit nieuw aangelegde bos duurzaam beheerd wordt, zal het zowel ecologisch als economisch goed geïntegreerd zijn in de omgeving. Overigens zijn de milieuomstandigheden op alle Batéké-plateaus, die zich uitstrekken van Angola over Congo tot Gabon, gelijk.

Prijs


De winnaar krijgt één jaar lang technologische steun en advies ter waarde van 1 miljoen euro. De Stichting geeft de laureaat de mogelijkheid, gedurende de ontwikkeling van zijn project, te worden begeleid door de teams van Altran.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.