Rapport over geïsoleerde stammen blijft uit

De Peruaanse regering heeft nog altijd niet het beloofde rapport gepubliceerd over een van de laatste geïsoleerde levende stammen waarvan foto’s enkele maanden geleden wereldwijd de kranten haalden. Dat zegt Survival International.
De foto’s leidden tot grote beroering bij de internationale pers en waren aanleiding voor de Peruaanse regering een onderzoeksteam diep het oerwoud in te sturen. Hierover zou in juni een rapport verschijnen, maar tot op heden is dat niet gebeurd.
De stam op de foto’s is Braziliaans en leeft vlakbij de grens met Peru. Maar illegale houthakkers zijn in het Peruaanse grensgebied bezig het woud te verwoesten, waardoor ook andere geïsoleerd levende stammen gedwongen worden van Peru naar Brazilië te vluchten. In Peru leven zo’n vijftien geïsoleerde stammen.

Loch Ness


De president van Peru, Alan García Pérez, beweerde dat geïsoleerd levende stammen een verzinsel zouden zijn van milieuactivisten die tegen oliewinning in de Amazone zijn, terwijl een andere woordvoerder ze met het monster van Loch Ness vergeleek.
‘De Peruaanse regering mag de kans niet krijgen de zaak weg te moffelen, of de geïsoleerd levende stammen nog langer te negeren. Waar is de regering eigenlijk mee bezig? Deze mensen behoren tot de meest kwetsbare groepen van Peru en ze ontvluchten hun land’, zegt Stephen Corry, directeur van Survival International.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.