Ratingagentschap voorspelt forse groei voor opkomende economieën

Ratingagentschappen als Standard and Poor’s of Moody’s zaaien momenteel paniek in Europa, maar in de groeilanden worden hun huidige voorspellingen graag gehoord. Richard Hunter, de directeur van Fitch Ratings Ltd Group, pakte vandaag (10 mei) in het Indiase Chennai uit met forse groeiprognoses voor de grote ontwikkelingslanden.
“Landen als China, Brazilië en India zullen de wereldgroei aanvoeren”, tekende de Indiase nieuwssite DNA op uit de mond van Hunter. Fitch verwacht voor India dit jaar een toename van het bruto binnenlands product met 8 procent.  China zou het met 9,5 procent nog beter doen, terwijl Brazilië op 5,5 procent kan rekenen.
De goede prestaties van India zullen volgens Hunter in de eerste plaats te danken zijn aan groei in de industrie en de dienstensector.  Het land mag een goede moesson verwachten en de Indiase verbruikers lijken meer geld te laten rollen. In China draagt ook de forse kredietverstrekking door private banken bij tot de sterke groei.
In april publiceerde de Aziatische Ontwikkelingsbank groeiprognoses voor India en China die nog iets beter waren. India kan volgens de instellingen dit jaar rekenen op een groei van 8,2 procent, China op 9,6 procent.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.