Regering van lopende zaken schiet schromelijk tekort

Er worden opnieuw mannen, vrouwen en kinderen op de vlucht bij aankomst in ons land aan hun lot overgelaten. Wanneer asielzoekers zich aanmelden bij Fedasil, krijgen ze te horen dat de materiële opvang vol zit en er voor hen geen plaats is. Ondertussen belandden meer dan 200 mensen op de vlucht op straat.
‘En dit ondanks het feit dat er dagelijks niet meer asielaanvragen zijn dan normaal’, zegt Els Keytsman, directeur van Vluchtelingenwerk.
Vluchtelingenwerk eist dan ook dat de opvangcrisis serieus wordt aangepakt. ‘Deze week werden er zo’n 250 asielaanvragen ingediend, dit zijn gemiddeld 60 asielaanvragen per dag. Dat is niet meer dan gewoonlijk. Waarom belandden er dan nu asielzoekers op straat?’ zegt Keytsman.
Om deze asielzoekers en de 2.400 mensen die al op straat stonden wegens een ontoereikend opvangnetwerk op te vangen, is er nood aan het openen van nieuwe, structurele en kwalitatieve opvangplaatsen. De al lang beloofde extra opvangplaatsen moeten aan een hoger tempo worden geopend. Hiervoor moeten er voldoende middelen vrijgemaakt worden.
‘Elke dag komen er mensen aan in ons land op zoek naar bescherming. Zij hebben als mens recht op een fatsoenlijke opvangplaats.’
‘Elke dag komen er mensen aan in ons land op zoek naar bescherming. Zij hebben als mens recht op een fatsoenlijke opvangplaats. Wat betreft deze “lopende zaak” schiet de regering schromelijk tekort’, besluit Keytsman.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift