Repsol ontdekt grote gasvoorraad in Peru

De Spaans-Argentijnse energiereus Repsol YPF heeft 56 miljard kubieke meter aardgas ontdekt nabij Cuzco. ‘Genoeg om Peru’s gasvoorraad te verzekeren voor de komende dertig jaar’, aldus president Alan Garcia Perez.
De enorme gasvoorraad werd ontdekt bij proefboringen in het 22 kilometer lange gasveld Kinteroni X1, in Zuidoost-Peru. De eerste productietests wijzen uit dat dagelijks 1 miljoen kubieke meter gas kan worden gewonnen. Dit is niet alleen goed nieuws voor Peru, dat met de nieuwe vondst zijn gaslevering verzekerd ziet voor de komende dertig, veertig jaar. Ook het energiebedrijf Repsol YPF is opgezet met de vondst, nadat het in 2006 nog zijn bewezen olie- en gasreserves fors naar beneden moest bijstellen en een winstdaling van 12% incasseerde.
De ontdekking van deze enorme gasbel versterkt de hoop van president Alan Garcia Perez om met de winning en commerciële distributie van aardgas uit de Amazone de huidge import van dure olie overbodig te maken en Peru misschien zelfs om te buigen in een olie-exporterend land. Garcia, die met zijn economisch beleid een significante armoedereductie probeert te realiseren, investeert naast  de energiesector ook andere (export)sectoren zoals mijn- en landbouw, agro- en textielindustrie, bouwnijverheid, visserij en toerisme. Ondanks de relatief stabiele economische groei van Peru, leeft nog steeds de helft van de bevolking onder de armoedegrens. De grootste uitdaging voor Garcia blijft dus de Peruaanse bevolking de vruchten te laten plukken van de boomende aardgasontginning en exportindustrie.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.