Is Roemenië een ouderwetse kachel of een topturnster?

Welke van deze foto’s past het beste bij Roemenië: een futuristische constructie, mannen in pak die op een parking een deal sluiten, een onveilige wirwar van elektriciteitsdraden, een ouderwetse kachel, een vuilnisbelt, een opslagruimte of een topturnster? De Roemenië-EU-club wil het graag van u horen.


Tot 13 april kunt u op het net een opiniepeiling invullen over het imago van Roemenië. U kunt kiezen tussen verschillende foto’s die volgens u het best Roemenië oproepen, en nog tien andere vraagjes beantwoorden. Dat gaat erg snel, want het zijn grotendeels meerkeuzevragen.

Vergelijkt u Roemenië vooral met Tsjechië, Rusland of toch eerder met Griekenland? Associeert u de toekomstige EU-lidstaat vooral met het woord creatief, of eerder met gek, koud of arm? En tot slot: als u 5 minuten zendtijd zou krijgen op de Roemeense televisie om uit te leggen wat de Roemenen moeten doen om een betere toekomst te bouwen, wat zou u zeggen? De site belooft alle deelnemers op de hoogte te houden van de uitslag van de peiling.

Het initiatief gaat uit van zo’n 90 Roemenen die in Brussel wonen en werken en zich hebben verenigd in de niet-gouvernementele organisatie Roemenië-EU-club. Ze ijveren voor de goede integratie van Roemenië in de Europese Unie in 2007 en willen de antwoorden gebruiken om het Roemeense imago op te krikken. (ADR/PD)

OPINIEPEILING op: www.zoomerang.com/recipient/survey.zgi?p=WEB2254N2HXT7Z

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.