Samira Bendadi genomineerd voor Interculturele Media Awards 2011

Het artikel ‘Wat racisme met een kind doet’ van MO*journaliste Samira Bendadi is genomineerd voor de Interculturele Media Awards 2011, categorie ‘pers en informatie. Eerder won Bendadi met dit artikel ook voor België de EU-Journalist Award.

  • Brecht Goris MO*journaliste Samira Bendadi Brecht Goris

Jan Buelinckx

MO*redactie
Communicatieverantwoordelijke & redactiesecretaris
23 februari 2012

In het artikel, dat begin 2011 in MO* verscheen, onderzocht Samira via individuele gesprekken en focusgroepen wat de impact is van racisme bij kinderen en hoe kinderen met racisme omgaan. Pesterijen, moppen, negatieve uitlatingen over afkomst, kleur en religie blijken tot de levenssfeer van heel wat lagereschoolleerlingen te horen.

Eerder won Samira Bendadi met dit artikel ook voor België de EU-Journalist Award ‘Together against discrimination’ van de Europese Commissie. 

Op maandag 27 februari worden in ‘t Arsenaal in Mechelen de Interculturele Media Awards 2011 uitgereikt. De winaars zijn televisiemakers of journalisten die een verdienstelijk artikel schreven of reportage maakten over etnisch-culturele diversiteit. De Interculturele Media Awards zijn een initiatief van het Minderhedenforum.

Lees hier het volledige artikel van Samira Bendadi.

LEES OOK

© Bunderachiv (CC0)
In het voorbije jaar zijn de herinneringen van oostfronters weer een stuk aanvaardbaarder gemaakt voor het brede publiek.
© Communauté de la Poudrière
‘Leefgemeenschap die een alternatief probeert te bieden voor kapitalisme en individualisme waar het menselijke terug primeert’.
© Brecht Goris
Het gaat niet goed met de armoedebestrijding, zegt Ikrame Kastit.
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde communicatiemedewerker die ons nog dit najaar kan helpen om een ledenwervingsproject op poten te zetten.

Meest recent van Jan Buelinckx

Ontdek hier de inhoud van de herfsteditie van MO*magazine
Het herfstnummer van MO*magazine is op 6 september verschenen. Ontdek hier welke boeiende interviews, diepgravende dossiers en verrassende reportages dit nummer te bieden heeft.
MO* zoekt stagiair communicatie en promotie
Wereldmediahuis vzw is de uitgever van het kwartaalmagazine MO* en de nieuwswebsite MO.be.
Zomer 2017
Het zomernummer van MO*magazine is op 7 juni verschenen. Ontdek hier welke boeiende interviews, diepgravende dossiers en verrassende reportages dit nummer te bieden heeft.
Lente 2017
Het lentenummer van MO*magazine is op 1 maart verschenen. Ontdek hier de inhoud van MO*123, het eerste nummer van jaargang 2017.