Sierra Leoonse oppositie eist zege op

Oppositiekandidaat Ernest Koroma van de All People’s Congress-partij (APC) lijkt de verkiezingszege in het Afrikaanse Sierra Leone op zak te hebben.
Drie vierde van de stemmen was gisteren geteld, van de 1,4 miljoen getelde stemmen heeft Koroma er 60 procent gehaald, zo schrijft de Amerikaanse krant New York Times. Koroma nam het in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op tegen Solomon Berewa, de kandidaat van de regerende Volkspartij van Sierra Leone (SLPP).
De Sierra Leoonse krant Concord Times meldt dat de woordvoerder van de APC de verkiezingszege opeist. ‘Ernest Koroma wordt niet langer aangesproken als leider en presidentiële kandidaat van de APC, maar als verkozen president van de republiek Sierra Leone”, zei Alpha Kanu. De SLPP vindt het nog te vroeg om een winnaar uit te roepen.
De winnaar van de presidentsverkiezingen volgt de huidige president, Ahmed Tejan Kabbah, op. Het is de tweede keer dat Sierra Leone naar de stembus trekt sinds het einde van de gewelddadige burgeroorlog die het land van 1991 tot 2002 verscheurde.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.