Sierra Leoonse oppositie eist zege op

Oppositiekandidaat Ernest Koroma van de All People’s Congress-partij (APC) lijkt de verkiezingszege in het Afrikaanse Sierra Leone op zak te hebben.
Drie vierde van de stemmen was gisteren geteld, van de 1,4 miljoen getelde stemmen heeft Koroma er 60 procent gehaald, zo schrijft de Amerikaanse krant New York Times. Koroma nam het in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op tegen Solomon Berewa, de kandidaat van de regerende Volkspartij van Sierra Leone (SLPP).
De Sierra Leoonse krant Concord Times meldt dat de woordvoerder van de APC de verkiezingszege opeist. ‘Ernest Koroma wordt niet langer aangesproken als leider en presidentiële kandidaat van de APC, maar als verkozen president van de republiek Sierra Leone”, zei Alpha Kanu. De SLPP vindt het nog te vroeg om een winnaar uit te roepen.
De winnaar van de presidentsverkiezingen volgt de huidige president, Ahmed Tejan Kabbah, op. Het is de tweede keer dat Sierra Leone naar de stembus trekt sinds het einde van de gewelddadige burgeroorlog die het land van 1991 tot 2002 verscheurde.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2643   proMO*’s steunen ons vandaag al.

Word proMO* of Doe een gift