Sinterklaas opgepakt in Kleine Brogel

Sinterklaas is vrijdag samen met zijn vier Pieten opgepakt op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Ze probeerden het terrein binnen te dringen om de ‘Amerikaanse kernwapens in hun zak te steken.’
  • Vredesactie Vredesactie vindt het dringend tijd dat minister Vanackere de kernwapens op de agenda zet Vredesactie
Sinterklaas gaf daarmee het startschot van een reeks Bomspotting-acties van Vredesactie. De actievoerders klauterden over de omheining en wilden via de landingsbaan richting hangaars waar de kernwapens liggen. Maar net over de omheining arresteerden militairen de Sint en zijn Pieten.
‘Als heilig man moet ik zelf actie ondernemen want de regering onderneemt niets. Ik ben diep verontwaardigd dat ik in mijn missie werd gedwarsboomd en daarom vraag ik iedereen, jong en oud, om mee te helpen. Kom ook naar Kleine Brogel en doe iets leuks, op of rond de basis. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de kernwapens verdwijnen’, zegt de Sint bij zijn vrijlating.

Kernwapenvrije wereld


Vredesactie vindt het dringend tijd dat minister Vanackere de kernwapens op de agenda zet. ‘President Obama wil werken aan een kernwapenvrije wereld. De Duitse regering wil de Amerikaanse kernwapens uit Europa weg. Onze ministers moeten deze kans grijpen om de discussie over de NAVO-kernwapens te openen en ervoor zorgen dat de kernwapens uit Kleine Brogel ontmanteld worden.’
Op 3 april 2010 gaan Bomspotters massaal naar Kleine Brogel. Een grote actie van burgerlijke ongehoorzaamheid legt dan de basis lam. Dat is precies één maand voor in New York de NPT Review Conference begint.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3108   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift