Stille mars tegen Congolees geweld

Op maandag 26 november, de internationale dag voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld, vindt er in Brussel een stille mars plaats. De organisatoren willen het oplaaiende geweld in Noord-Kivu, in de Democratische Republiek Congo, aan de kaak stellen.
Het leger en de opstandelingen maken het leven voor de lokale bevolking in Noord-Kivu onmogelijk. Honderden vluchtelingen doorkruisen de regio als gevolg van het geweld, in juli en augustus rapporteerde Caritas Congo 113 gevallen van verkrachtingen op deze vluchtelingen in de regio Lubero.
Op 8 oktober gingen de vrouwen van Luofu, een stadje in Lubero-territorium op zo’n 120 km van Goma, een week lang in hongerstaking, als protest tegen de verkrachtingen en plunderlingen waarvan zij het slachtoffer zijn. Ze willen dat de overheid en de ordediensten hen veiligheid en bescherming bieden. Het is de eerste keer dat die vrouwen zich organiseren om hun stem te verheffen en hun onmacht te tonen ten aanzien van de situatie.
De mars in Brussel start om 11 uur aan het Frère Orban-plein en trekt naar het Schumanplein. De mars is een organisatie van Actions des Femmes pour le Développement.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift