Studenten maken goedkoop overstromingsalarm

Op basis van een gsm-batterij, een zonnecel en een stuk pvc-buis hebben zestienjarige Maleisische studenten een goedkoop waarschuwingssysteem voor overstromingen bedacht. Ze wonnen er verschillende prijzen mee.
Een van de studenten, Wong Yoong Wern, kwam op het idee voor het waarschuwingssysteem nadat het huis van zijn ouders werd getroffen door een overstroming. Samen met medestudenten Chew Ming Han en Dominic The Shan Xiong ontwikkelde hij het verder. Floodwarn, zoals het heet, bestaat uit een pvc-buis, een herlaadbare batterij van een gsm, een zonnecel, sensor en alarm. Bewoners van risicogebieden kunnen de buis installeren in de grachten rond hun huis. Als het water in de buis stijgt, gaat een alarm af.
“We hopen dat ons apparaat kan helpen om levens te redden tijdens overstromingen”, zegt Wong in de Maleisische krant The Star. De studenten wonnen verschillende competities met hun ontwerp. Volgens Wong hebben al meerdere bedrijven interesse getoond om het apparaat in productie te nemen. Het prototype kostte ongeveer 12 euro aan materiaal, maar hoeveel een productiemodel zou kosten, is nog koffiedik kijken. De studenten willen het systeem nu verder verfijnen zodat het een sms kan sturen naar mobiele telefoons.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.