Taliban viseren cameratelefoons

De Pakistaanse taliban gaan de strijd aan met mobiele telefoons die voorzien zijn van een camera. In Zuid-Waziristan werden enkele honderden gsm’s en computers in beslag genomen en verbrand, meldt de Pakistaanse krant The News International.

De taliban hadden in de noordelijke stad Wana de jeugd al verboden om muziek te beluisteren of naar de film te gaan. Het nieuwe doelwit zijn smartphones met een camera en computers. Volgens de krant had de taliban eerder al folders verspreid waarin smartphones met een camera verboden worden, omdat ze een bron van obsceniteit en vulgariteit zouden zijn. Computers worden dan weer gebruikt om naar films te kijken of muziek te beluisteren.

Volgens The News International doorzochten tientallen militanten zondag auto’s en winkels in Wana, en werden daarbij driehonderd smartphones en enkele computers in beslag genomen. De toestellen werden vervolgens verbrand. De taliban hebben gewaarschuwd dat er strenge straffen zullen volgen voor wie de toestellen nog gebruikt.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2945   proMO*’s steunen ons vandaag al. We hopen 2021 te kunnen starten met 3000 proMO*‘s, word jij er één van?

Word proMO* of Doe een gift