Tango from a dromedary view

Al ooit een samenspel van Argentijnse tango en Afrikaanse percussie gehoord? Wij nog niet tot we onlangs ‘Tango from a dromedary view’, de debuutplaat van de Belgische groep La Sieste du Dromadaire in onze handen kregen.

Op de plaat horen we sensuele en geraffineerde tango die we kennen vanuit de befaamde salons in Buenos Aires samengaan met Afrikaanse percussie. Een verrijking of verarming van het genre? We kunnen de tangoliefhebbers onder ons geruststellen. Het ritmische aspect dat al in de tango verweven zit wordt door de percussie extra versterkt. Toegegeven: het is een risico, maar hier leidt het gelukkig niet tot overkill. Integendeel, het zorgt voor een meer swingend eindresultaat en een zeer aangename luisterervaring. Zelfs de actieve tangodansers zonder oogkleppen zullen er plezier aan beleven.

Respect voor componiste en frontvrouw Ananta Roosens en haar muzikanten Santiago Cimadevilla (bandoneon), Elliot Muusses (elektrische gitaar), Joris Vanvinckenroye (bas) en Robbe Kieckens (percussie). Met hun vakmanschap en talent zijn zij er op hun debuutplaat in geslaagd om Buenos Aires dichter bij Bamako te brengen. Ga hen dus zeker eens bekijken of beter nog: koop hun plaat.

La Sieste du Dromadaire is binnenkort te zien in de N9 in Eeklo (31/01/14), de Zwarte Doos in Neerpelt (1/02/214) en ‘t Ey in Belsele (2/02/2013). De cd is verkrijgbaar via bestelling op de website www.lasiestedudromadaire.com.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.