"Te weinig groene kredieten in Latijns-Amerika"

Bankleningen voor duurzame activiteiten zijn nog te schaars in Latijns-Amerika, vindt het VN-Milieuprogramma (UNEP). Het gaat daarom maatregelen nemen om groene kredieten te stimuleren.

Het UNEP deed samen met Felaban, de Latijns-Amerikaanse Federatie van Banken, onderzoek naar de duurzaamheid van het Latijns-Amerikaanse bankwezen. Daaruit bleek dat er nog veel werk aan de winkel is.

Op de VN-duurzaamheidstop Rio+20, die in juni in Rio de Janeiro plaatsvindt, zullen het UNEP en Felaban een reeks maatregelen voorstellen om kredieten, verzekeringen en investeringen in de regio groener te maken.

In 1991 hadden het UNEP en een handvol internationale commerciële banken al het Financial Initiative (UNEP-FI) gelanceerd om meer duurzaamheid te brengen in de bankwereld. UNEP-FI groepeert nu 207 openbare, private en multilaterale instellingen uit meer dan 40 landen, waaronder de Latijns-Amerikaanse landen Brazilië, Colombia, Ecuador, Mexico, Panama, Paraguay, Peru, Venezuela en Uruguay.

Maar in Mexico bijvoorbeeld staat het groene krediet nog in de kinderschoenen, zegt Dolores Barrientos, de plaatselijke UNEP-verantwoordelijke. “Er worden veel kredieten verstrekt, met mooie voorwaarden, maar de banksector wordt gedomineerd door een beperkt aantal banken, en de economie werkt nog te weinig via banken.”

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.