Topinvesteerders eisen ambitieus klimaatbeleid

Een groep van internationale topinvesteerders roept regeringen wereldwijd op om snel actie te ondernemen tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

De open brief aan de regeringen van de grootste economieën is afkomstig van verschillende investeerdersorganisaties die samen goed zijn voor 22.000 miljard dollar aan investeringen, waaronder de European Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC). Ze vragen de regeringen om een nieuwe dialoog om de ergste scenario’s te vermijden en de economie voor de gevolgen van de klimaatverandering te behoeden.

Ze pleiten onder meer voor een “duidelijk, consistent en voorspelbaar beleid dat klimaatvriendelijke investeringen aanmoedigt”, uitwisseling van kennis en ervaring tussen overheden en sterkere internationale akkoorden die een duidelijk marktsignaal geven over de toekomst van het klimaatbeleid en het terugdringen van de uitstoot.

Unieke kans

De herverkiezing van de Amerikaanse president Barack Obama, de wissel van de macht in China en de klimaattop in Doha volgende week vormen een unieke kans voor investeerders en regeringen om een nieuwe dialoog op te starten, zeggen de ondertekenaars.

De investeerdersgroepen die meewerkten aan de brief kondigen ook aan dat ze zich verenigen in een nieuwe Global Investor Coalition on Climate Change (GIC), die de stem van de internationale investeerdersgemeenschap moet laten horen op het vlak van klimaatthema’s.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.