Tuinbouwsector werkt aan malariageneesmiddel

Het Nederlandse bedrijf Phytonext uit Wageningen onderzoekt of Nederlandse tuinders bereid zijn de plant zomeralsem te telen. Uit de plant kan een natuurlijke stof tegen malaria gehaald worden, die mogelijk geleverd kan worden aan de farmaceutische industrie.

Het is Phytonext te doen om artemisinine, een stof die de groei van de malariaparasiet afremt en nu al in artificiële vorm gebruikt wordt in geneesmiddelen. Dankzij nieuwe technologie hoopt het bedrijf de stof op natuurlijke manier te kunnen winnen uit zomeralsem, een plant die in kassen goed gedijt.

Als de uitkomsten van het onderzoek positief zijn, kan de geneesmiddelensector een belangrijke nieuwe markt betekenen voor de tuinbouwsector.

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift