Uitgezet: hoe het uitgewezen kinderen vergaat

Psychiater Peter Adriaenssens noemt het terugsturen van kinderen naar Afghanistan een vorm van misbruik. De periode van stress en onzekerheid die gepaard gaat met de terugkeer naar een land vol geweld leidt tot een slechte ontwikkeling van kinderen en moeilijkheden in het latere leven. ‘Uitgezet’, een vierdelige documentaire van de VARA, ging na hoe het uit Nederland teruggestuurde kinderen vergaat in Afghanistan, Irak, Angola, Armenië en Kosovo.

  • VARA Achmed Karim woonde 7 jaar en 9 maanden in Dronten in Nederland. In april 2011 werd hij als dertienjarige teruggestuurd naar Irak. Hij woont nu in Kirkuk. VARA

Bekijk hier de vier delen van Uitgezet. Meer info op uitgezet.vara.nl.

Aflevering 1: Oorlogskinderen

Get Adobe Flash

Aflevering 2: Bange kinderen

Get Adobe Flash

Aflevering 3: Opgejaagde kinderen

Get Adobe Flash

Aflevering 4: Rechteloze kinderen

Get Adobe Flash

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift