Unseen War: de onzichtbare drone-oorlog in Pakistan

Samenwerking tussen hackers, activisten en journalisten schept in het digitale tijdperk nieuwe mogelijkheden voor onderzoeksjournalistiek. Dat is wat met het project ‘Exposing the invisible’ wordt aangetoond. In een reeks films wordt het werk van mensen die nieuwe velden in de onderzoeksjournalistiek verkennen belicht. De meest recente film uit de reeks, Unseen War, behandelt de drone-aanvallen in FATA, de tribale regio in het oosten van Pakistan.

Unseen War onderzoekt waarom de Amerikaanse drone-aanvallen in Pakistan onder de radar blijven en afwezig zijn in politieke en ethische debatten. In de documentaire komen journalisten, activisten en experts van binnen en buiten Pakistan aan het woord. Zij hebben het over de gevolgen van de aanvallen, waarom ze vandaag nog steeds mogelijk zijn en hoe ze zichtbaarder kunnen gemaakt worden door gebruik te maken van data en visualisatietechnieken.

Exploring the invisible biedt op zijn website ook achtergrond en interviews aan met elk van de protagonisten uit de film.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2938   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift