UPS biedt klimaatneutrale verzending aan

Koerierdienst UPS biedt in 35 landen, waaronder België en Nederland, een klimaatneutrale verzendingsoptie aan. Klanten kunnen daarmee de CO2-uitstoot van hun verzending laten compenseren door bijvoorbeeld het planten van bomen te financieren.
De optie bestond al sinds eind vorig jaar voor Amerikaanse klanten van de koerierdienst en is nu uitgebreid naar Europa en grote landen zoals India, China en Brazilië. Duur of ingewikkeld is het niet: de gebruiker hoeft de optie enkel aan te vinken bij het invoeren van de bestelgegevens en betaalt amper 5 dollarcent voor een verzending over land en 20 dollarcent voor luchtpost.
UPS maakt zich sterk dat het met dat kleine bedrag de hele CO2-uistoot van de verzending kan neutraliseren, inclusief de uitstoot van de verdeelcentra en van externe bedrijven die voor UPS werken.

Certificaten


Het bedrijf benadrukt dat het hele programma gecontroleerd en gecertificeerd is. Alle berekeningen worden gecontroleerd door Carbon Neutral Company en de uitstoot wordt geneutraliseerd door investeringen in offsetprogramma’s die gecertificeerd zijn door gerenommeerde instellingen als Climate Action Reserve (CAR).
Voor de grote klanten biedt de koerierdienst ook een CO2-analyse op maat aan, waarbij de totale uitstoot berekend wordt en een plan uitgedokterd wordt om klimaatvriendelijker te werk te gaan.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3205   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift