Vader Angelica opgepakt

De vader van de 11-jarige Angelica is vanochtend bij een toevallige controle op de luchthaven van Zaventem gearresteerd. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF.
Ook Angelica en haar moeder waren  aanwezig op de luchthaven, maar tegen hen loopt nog een procedure, waardoor ze niet opgepakt werden. Ana Cajamarca en haar dochter wachten nog op een uitspraak van een Brusselse rechtbank op 18 september.
De vader van Angelica, die ook illegaal in het land verblijft, wordt wel nog vastgehouden en dreigt overgebracht te worden naar het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel.
De repatriëring van de Ecuadoraanse Ana Cajamarca en haar dochter werd eind juli afgeblazen, de rechter beriep zich daarvoor op het Europees Verderag voor de Rechten van de Mens, dat zegt dat minderjarigen enkel mogen opgesloten worden met het doel toe te zien op de opvoeding.
Angelica en haar moeder zaten sinds 30 juni opgesloten in het gesloten centrum van Steenokkerzeel, nadat ze door de politie aan een bushalte in Dilbeek werden opgepakt. Ze verblijven sinds 2003 illegaal in ons land.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Wil je dat MO* dit soort verhalen blijft brengen?
Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2540   proMO*’s steunen ons vandaag al.

Word proMO* of Doe een gift