Verloren vader

In Verloren vader schetst Sayadin Hersi een veellagige, aangrijpende maar ook grappige en nuchtere kroniek van een oorlog, een gezin, verlies en migratie.

Het hoofdpersonage Bille trekt de lezer mee in zijn avonturen als vluchteling in Nederland, als opgroeiende jongen in Mogadishu en in de bijna willekeurige toevalligheid waarmee hij gewapenderhand in de Somalische burgeroorlog tuimelt.

Het verhaal begint in Nederland, waar door de ogen van Bille een haarscherpe maar ook gelaten en grappige blik wordt geworpen op het vluchtelingensysteem en de samenleving in het algemeen. Later neemt de auteur de lezer mee naar Somalië, waar Billes zoektocht naar zijn verdwenen vader de rode draad wordt van een verhaal dat soms alle verbeelding tart. Hersi weeft met veel zin voor detail, humor en empathie een bijzonder, haast universeel relaas dat in de meest verschrikkelijke en vernederende situaties hardnekkig vasthoudt aan de menselijkheid van de personages.

Het resultaat is een boek vol wijsheden en herkenbare situaties, niet enkel wat betreft het subtiele racisme van alledag in Nederland, maar evengoed aangaande de verschrikkingen van de loopgraven van Kismayo of in Billes gekibbel met zijn zusje in Mogadishu. Met Verloren Vader brengt Hersi op meesterlijke wijze de wereld even bij elkaar.

Verloren vader door Sayadin Hersi is uitgegeven door Nieuw Amsterdam. 284 blzn. ISBN 9789046808757

EXCLUSIEVE KORTING VOOR MO*LEZERS
MO*lezers krijgen een exclusieve korting van € 2,5 bij aankoop van elk gerecenseerd boek in volgende boekhandels: De Groene Waterman (Antwerpen), De Reyghere (Brugge) en de Acco boekhandels van Gent, Antwerpen en Leuven. Print deze recensie af en geef de print af  bij aankoop van het boek. De korting  is 2 maanden geldig na publicatie van deze recensie (zie datum bovenaan).

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.