Vermiste familie terugvinden via databank

Het Rode Kruis lanceerde vandaag de Europese databank Red Cross Tracing Application, waarmee familieleden die elkaars spoor kwijt raakten tijdens de migratie, elkaar kunnen terugvinden. Tot nu toe gebeurde die zoektocht manueel.
De dienst tracing van het Rode Kruis is 70 jaar oud en ging van start toen de burgeroorlog in Spanje woedde. Internationale humanitaire organisaties, waaronder het Rode Kruis, zetten opvangacties op het getouw.
Ongeveer vierduizend Spaanse kinderen kregen een onderkomen in België. Om de doorgeknipte draad met hun thuisland te herstellen, richtte de Belgische Rode Kruisafdeling een soort contactdienst op. Dat was de start van de dienst Tracing.

Mandaat tot contactherstel


De wereldwijde Tracing diensten van het Internationale Rode Kruis opereren op basis van het mandaat tot contactherstel, dat in 1949 werd vastgelegd in de Conventies van Genève. Tracing Vlaanderen opende in 2006 238 opsporingsdossiers, en sloot datzelfde jaar 73 dossiers af, mèt een positief resultaat. Naast de dossiers die verband houden met rampen of conflictsituaties, is de dienst ook bevoegd voor het zogenaamde welfare tracing.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.