Vermoorde boeren herdacht

Op 17 april 1996 vermoordde de militaire politie in Brazilië 19 boeren bij een grondconflict. De verantwoordelijken gingen vrijuit. Dit vormde de aanleiding om jaarlijks op 17 april wereldwijd de repressie van kleine boeren te gedenken op de Werelddag van de Boerenstrijd.
De Werkgroep voor Rechtvaardige en Verantwoorde Landbouw (Wervel vzw) start vandaag een theatertournee door vlaanderen. De organisatie wil de aandacht vestigen op de Werelddag van de Boerenstrijd en alternatieven voor een lokale en verantwoorde landbouw in de kijker plaatsen.
In samenwerking met andere organisaties zal Wervel over heel België feestelijke boerenmarkten organiseren met muziek en interactief theater. Wervel wil zo verantwoorde landbouw hier en in het Zuiden voorstellen aan het brede publiek.

Tournee-data


  • Donderdag 17 april: Boerenstrijddag in Leuven van 16u tot 20u - Martelarenplein
  • Vrijdag 18 april: bibliotheek van Boechout vanaf 20u - Jef van Hoofplein 20
  • Zaterdag 19 april: ’t Reigershof in Klemskerke van 14u tot 16u - Polderstraat 4
  • Zondag 20 april: De Zonnekouter in Machelen a/d Leie 16u - Vossenholstraat 9
  • Zaterdag 10 mei: Hoeve In De Zon in Vissenaken 15u - Aarschotsesteenweg 737
  • Zondag 11 mei: De Valk in Scherpenheuvel 15u - Albertusplein 19

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.