Dossier: 

Videoverslag MO*lezing Das Kapital 2.0

Op dinsdag 7 december 2010 organiseerde MO* i.s.m. het Goethe Institut en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren een MO*lezing met de  titel ‘Das Kapital 2.0’. Sprekers waren de Pakistaans-Britse topauteur Tariq Ali en de Duitse literatuur- en cultuurwetenschapper Joseph Vogl. De avond ging door in het Gentse Kunstencentrum Vooruit.

Jan Buelinckx

MO*redactie
Communicatieverantwoordelijke & redactiesecretaris
13 december 2010

Tijdens deze lezing werd een antwoord gezocht op de vraag of het marxisme nog ideeën biedt om te komen tot een duurzame en productieve economie die bijdraagt tot menselijk geluk over de hele wereld.

Meer uit het dossier Is Marx actueel?

Guy Standing, hoogleraar Economische Zekerheid aan de universiteit van Bath, Groot-Brittannië, en stichtend lid van het Basic Income Earth Network (BIEN) publiceerde vorig jaar The Precariat.
Op dinsdag 7 december 2010 organiseerde MO* i.s.m. het Goethe Institut en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren een MO*lezing met de  titel ‘Das Kapital 2.0’.
Kan Marx inspireren in 2010? MO* vroeg de mening van ULB-historica Anne Morelli.
Kan Marx inspireren in 2010? Bart Vandersteene van LSP vindt van wel. Dat betoogt hij in volgend opiniestuk voor MO.be.

Meest recent van Jan Buelinckx

Ontdek hier de inhoud van de herfsteditie van MO*magazine
Het herfstnummer van MO*magazine is op 6 september verschenen. Ontdek hier welke boeiende interviews, diepgravende dossiers en verrassende reportages dit nummer te bieden heeft.
MO* zoekt stagiair communicatie en promotie
Wereldmediahuis vzw is de uitgever van het kwartaalmagazine MO* en de nieuwswebsite MO.be.
Zomer 2017
Het zomernummer van MO*magazine is op 7 juni verschenen. Ontdek hier welke boeiende interviews, diepgravende dossiers en verrassende reportages dit nummer te bieden heeft.
Lente 2017
Het lentenummer van MO*magazine is op 1 maart verschenen. Ontdek hier de inhoud van MO*123, het eerste nummer van jaargang 2017.