Vijfenveertigduizend kinderen verdwijnen jaarlijks in India

Jaarlijks verdwijnen vijfenveertigduizend kinderen in India. De meerderheid van de vermiste kinderen komt uit de arme deelstaat West-Bengalen. Dat meldt Save The Children, een internationale niet-gouvernemtele organisatie in haar nieuw rapport.
Vijfenveertig kinderen vallen jaarlijks in handen van mensenhandelaars in India. De meerderheid van de ontvoeringen vindt plaats in de deelstaat West-Bengalen.Dat meldt Save The Children, een internationale niet-gouvernementele organisatie in haar nieuw rapport: Missing Children in West Bengal.


De economische achteruitgang in de regio drijft veel wanhopige ouders in de armen van gewiekste mensenhandelaars. De mensensmokkelaars beloven de kinderen en hun families mooie toekomstvooruitzichten – zoals een goede baan of huwelijk.

Achteraf Achteraf komen de kinderen in grote Indiase steden –zoals Delhi, Mumbai of Bangalore – terecht als huisknechtjes of als prostitués.


“Er is een behoefte om grotere alertheid te verspreiden onder de mensen die op of onder de armoedegrens leven.” zegt Chittotisch Mookerjee een voormalige rechter van het Calcutta en Mumbai-Hoogerechtsthof. Mookerjee is verontwaardigd over het hoge aantal kindverdwijningen per jaar. “Er moet een onmiddellijk actieplan uitgetekend worden om al die kinderen te redden en te repatriëren.”


De redding van de kinderen blijkt in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het Missing Children in West-Begal- rapport geeft de voorbeelden van Sandeshkali en Patharpratima, twee dorpen in West-Bengalen.


In 2005 verdwenen éénenzeventig kinderen in Patharpratima. Slechts achtentwintig van de verdwenen kinderen zijn inmiddels herenigd met hun families.


Tussen 2004 en 2006 verdwenen 302 kinderen in Sandeshkali, slechts dertig kinderen zijn intussen gered.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3174   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift