VN zoeken 358 miljoen voor Pakistan

Nu naar schatting veertien tot zestien miljoen Pakistanen het slachtoffer zijn van enorme overstromingen, doet de VN een zogenaamde “flash appeal”, een dringende oproep om 358 miljoen euro aan hulp.
“De gevolgen van de ramp worden steeds erger”, zegt John Holmes, ondersecretaris van de Verenigde Naties voor Humanitaire Zaken en Noodhulp. “De schaal van de ramp is enorm, en de noden van de slachtoffers zijn enorm. Daarom vragen we 358 miljoen euro om de gevolgen van de ramp op korte termijn aan te pakken.”
Ook de Pakistaanse vertegenwoordiger van de VN, Abdullah Hussain Haroon, benadrukte de ernst van de ramp en wees op de gevolgen voor de Pakistaanse economie. “Zesduizend dorpen zijn weggevaagd”, zegt hij. “Reizen tussen regio’s is niet meer mogelijk – er is geen verbinding meer. De telefoon werkt niet meer, wegen zijn verdwenen. Het lijkt wel een terugkeer naar de prehistorie.”
Volgens de VN hebben meer dan een half miljoen mensen behoefte aan onderdak en hebben 2,7 miljoen kinderen dringend zorg nodig. In de hardst getroffen provincie Khyber-Pakhtunkhwa alleen wachten 2,6 miljoen mensen op voedselhulp.
“Ik heb mensen ontmoet in de Swatvallei die vier dagen gelopen hadden om hun gezin eten te kunnen geven”, vertelt Jane Coccking van Oxfam die momenteel in het land is. “Dit is een race tegen de tijd.”
De zogenaamde “flash appeal” van de VN heeft betrekking op korte termijn: de komende dertig tot zestig dagen. Op langere termijn zal heel wat meer nodig zijn, zegt Martin Mogwanja, de VN-coördinator voor Humanitaire Zaken in Pakistan. Daarvoor zal meer dan 800 miljoen euro nodig zijn. “Het zal enorm veel geld kosten om wegen, bruggen, telecommunicatie, het elektriciteitsnet en vooral de irrigatie-infrastructuur te herstellen, die nodig is voor de teelt van gewassen”, zegt hij.
Voor de flash appeal had de internationale gemeenschap al bijna 120 miljoen euro beloofd. De VS beloven 48,3 miljoen euro, Groot-Brittannië 25,5 miljoen en Australië 7 miljoen euro.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.