VS-gouverneur houdt gesprekken met Noord-Korea

Bill Richardson, de gouverneur van de Amerikaanse staat New Mexico, heeft twee dagen gesprekken gehad met Noord-Koreaanse diplomaten. Het initiatief wordt gezien als een teken van toenadering tussen beide landen.
Bill Richardson ontving Kim Myong-Gil, de Noord-Koreaanse afgevaardigde bij de Verenigde Naties en diens naaste medewerker Jong Ho Paek, bij zich thuis in Santa Fe.
Richardson “zou niet onderhandelen en is geen vertegenwoordiger van de regering-Obama”, benadrukte zijn woordvoerster. De gouverneur heeft zelf ook al twee bezoeken gebracht aan Noord-Korea in de jaren 90 en overtuigde Pyongyang ervan Amerikaanse gevangenen vrij te laten. Ook in 2004 en 2006 had hij gesprekken met vertegenwoordigers van de Noord-Koreaanse regering.
De gesprekken gingen onder meer over technologieën op het vlak van hernieuwbare energie die momenteel in New Mexico ontwikkeld worden. Richardson zei achteraf dat hij “positieve signalen” opgevangen had van de Noord-Koreaanse vertegenwoordigers.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2851   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift