Waarom moeten we ons iets aantrekken van Kopenhagen?

Van 7 tot 18 december vindt in Kopenhagen een klimaattop plaats. Alma De Walsche beantwoordt een reeks veelgestelde vragen. De laatste vraag luidt waarom we ons iets moeten aantrekken van de klimaattop.
  • Creative Commons by N-O-M-A-D Heel ons leven is opgebouwd op fossiele brandstoffen. Creative Commons by N-O-M-A-D
Aan het probleem van de globale opwarming kan niemand ontsnappen. De landen in het Zuiden zijn daar vandaag al het slachtoffer van, wij kunnen de impact voelen door klimaatvluchtelingen. Het is nu echter al heel duidelijk dat we de fossiele brandstoffen moeten afbouwen.
De belangrijkste oorzaak van de opwarming zijn namelijk die fossiele brandstoffen. We moeten naar een economie die deze fossiele brandstoffen afbouwt. Als je daar dieper over nadenkt, dan besef je hoe heel ons leven, onze cultuur en ons dagelijks consumptiepatroon is opgebouwd op die fossiele brandstoffen en op een economie die daarvan afhankelijk is.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3106   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift

Over de auteur

  • Latijns-Amerika & ecologie
    Alma De Walsche schrijft over ecologische thema’s, van klimaat- en energiebeleid, over landbouw- en voedsel tot transitie-initiatieven en baanbrekers. Ze volgt al enkele decennia Latijns-Amerika, met een speciale focus op de Andeslanden.