Wake tegen F-16's in Afghanistan

Zeven vredesactivisten hielden zondag om middernacht een wake in Gent om te protesteren tegen het vertrek van F-16’s naar Afghanistan. ‘We gaan deelnemen aan een oorlog en staan daar niet achter,’ klinkt het bij de manifestanten.
  • Steven Vanden Bussche 'Wie zwijgt, stemt toe' Steven Vanden Bussche
‘Bovendien werd elke vorm van parlementaire discussie omzeild, doordat de regering de beslissing nam terwijl het parlement in reces was,’ zeggen initiatiefnemers Koen en Dirk Vos. De actie ging door aan het monument ter nagedachtenis van het einde van de Tweede Wereldoorlog aan de Jules De Bruyckerdreef op het Gentse Zuid. ‘Met deze wake willen we duidelijk maken dat wij dit niet willen. Wie zwijgt, stemt toe.’
De missie van vier Belgische F-16’s is vanaf vandaag, 1 september, operationeel. Met de vliegtuigen werden ook 130 extra militairen naar Kandahar, in het zuiden van Afghanistan gestuurd. Het is de eerste keer dat Belgische militairen in het kader van de ISAF-vredesmacht van de NAVO worden ingezet in het woelige zuiden van Afghanistan. De missie duurt zes maanden, al worden verlengingen niet uitgesloten.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3181   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift