Waseige neemt het op tegen asielzoekers

Asielzoekers en bekende Belgen spelen op zondag 20 juni, op Wereldvluchtelingendag, een vriendschappelijke voetbalwedstrijd in Brussel.
  •  Bedoeling van de wedstrijd is de asielzoekers plezier te doen vinden in sport.
Ondermeer Mbo Mpenza, Eric Matoukou (Racing Genk), Michel Bruyninckx van Topsport Leuven, de vader van Vincent Kompany, Robert Waseige en Francesca Vanthielen zullen meespelen in het stadion van Etterbeek. De toegang is gratis en de wedstrijd start om 14 uur.
Bedoeling van de wedstrijd is de asielzoekers plezier te doen vinden in sport zodat ze kunnen winnen aan zelfvertrouwen. Vertegenwoordigers van de zes organisatoren zullen de hele namiddag aanwezig zijn om informatie te geven over asiel en vluchtelingen in België en de wereld.
Vluchtelingen zijn hun land van herkomst ontvlucht omdat hun vrijheid of hun leven er in gevaar was. Vandaag zijn 43,3 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht, het hoogste aantal sinds midden jaren negentig. Asiel is een recht, en een degelijk asielsysteem is hiervoor fundamenteel.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.