Wereld voert zaterdag actie voor eerlijk klimaatakkoord

Met meer dan 3500 acties in 160 verschillende landen willen jongeren op zaterdag 24 oktober, de internationale klimaatactiedag, politici oproepen om een eerlijk, ambitieus en rechtvaardig akkoord te bereiken op de klimaattop in de Deense hoofdstad Kopenhagen.
  • by 350.org Klimaatactie in India by 350.org
Leiders van over de hele wereld komen van 7 tot 18 december samen in Kopenhagen om een akkoord te bereiken over een opvolger van het Kyoto-protocol dat in 2012 afloopt.
De wereldwijde campagne 350.org hoopt overal mensen te kunnen overtuigen om nu zaterdag initiatieven te nemen om ludieke, creatieve en symbolische acties op touw te zetten. De naam van de campagne -het cijfer 350- komt van de 350 ppm of delen per miljoen, volgens wetenschappers de veilige grens voor CO2-concentratie in onze atmosfeer.

Flashmobs


In België zetten ondermeer de Jeugdbond voor Natuur en Milieu en milieubeweging Friends of the Earth hun schouders onder de internationale klimaatactiedag. Ze organiseren zaterdag verschillende flashmobs: op de Kouter in Gent (om 11u), op de Grasmarkt in Brussel (14u) en aan de Wapper op de Meir in Antwerpen (17u). Bij de knal van een waterbommetje zullen de flashmobbers op de grond vallen en daarna spandoeken bovenhalen met de boodschap: ‘Hoeveel doden nog? Politieke actie tegen de klimaatverandering.’

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3184   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift