Wereldrecord vliegeren in Gaza

Niet alle verslaggeving over Gaza hoeft per definitie conflictgerelateerd te zijn. Dat bewijzen de Gazaanse kinderen tijdens een groots evenement waarin geprobeerd werd om het wereldrecord vliegeren te verbreken.
Meer dan zesduizend Palestijnse kinderen verzamelden donderdagnamiddag op het strand van de stad Gaza om het wereldrecord vliegeren te verbreken. Het evenement werd georganiseerd door United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA), dat zich deze zomer onder andere bezighoudt met het organiseren van leuke activiteiten voor de vele kinderen in de Gazastrook. Dat vliegeren één van de favoriete tijdverdrijvingen is in vele Arabische landen, blijkt onder andere uit de bestseller ‘De Vliegeraar’ van Khaled Hosseini.

Een welkome afleiding


Chris Gunness, woordvoerder van het UNRWA, zegt dat het belangrijk is om de kinderen in aanraking te brengen met het gewone leven. “Een wereldrecord verbreken is niet alleen plezant, het is ook heel spannend”, aldus Gunness. Verder wijst hij op het belang van ontspannende momenten voor kinderen die geconfronteerd worden met geweld.
Het vorige record werd gehouden door Duitsland, waar ruim 700 vliegers gelijktijdig de lucht instegen. Of dit record al dan niet gebroken werd in Gaza, blijft voorlopig een vraag. Het Guinness Book of Records stuurde immers geen afgevaardigde naar Gaza omdat de Britse overheid hen dat had afgeraden. Wel kreeg het UNRWA strikte instructies om op de recordpoging toe te zien. Zij beweren dat hun missie geslaagd is: de hemel boven Gaza was immers gevuld met duizenden kleurrijke vliegers. Bovendien waren ook de kinderen in de wolken.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.