WHO zet noodvoorraad vaccins in tegen cholera in Zuid-Soedan

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zet voor het eerst zijn noodvoorraad vaccins in om cholera te voorkomen. Dat gebeurt in Zuid-Soedan. Bijna 140.000 vluchtelingen worden daar nu gevaccineerd.

De WHO is vorig jaar met die noodvoorraad cholera-vaccins gestart. Dat gebeurde nadat een grootschalige vaccinatiecampagne op Haïti succesvol was gebleken in de strijd tegen cholera.

In Zuid-Soedan is nu nog geen cholera maar door de slechte sanitaire voorzieningen en de overbevolking in de vluchtelingenkampen bestaat het risico op een epidemie.

Door diarree en snelle uitdroging kunnen slachtoffers in enkele uren sterven. Vooral kinderen lopen gevaar.

De noodvoorraad beheert de WHO samen met het Internationale Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en Unicef. Deze internationale coördinatiegroep beheert ook vaccinvoorraden voor gele koorts en meningokokken.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.