"Windmolens niet ongezond voor de mens"

Onderzoek van de Australische Nationale Gezondheids- en Medische Onderzoeksraad (NHMRC) sluit uit dat windmolenparken negatieve effecten hebben op de menselijke gezondheid.

Het rapport dat vandaag naar aanleiding van het onderzoek werd gepresenteerd, geeft een overzicht van al de wetenschappelijke gegevens over de gezondheidsgevolgen van de aanwezigheid van windmolens in de nabijheid van mensen.

Windmolens worden vaak als hinderlijk gezien en soms als oorzaak aangewezen voor slapeloosheid en een afgenomen levenskwaliteit.

Op basis van al de beschikbare informatie concludeert het rapport dat “er geen aantoonbaar bewijs is dat windmolenparken een directe negatieve invloed hebben op de menselijke gezondheid.”

Professor Warwick Anderson van de NHMRC beklemtoont wel dat iedereen opmerkingen op het rapport kan indienen en dat ook nieuw tegenbewijsmateriaal in overweging zal worden genomen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2886   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift