Winnaars MO*fotowedstrijd zijn bekend

De fotowedstrijd van MO* over klimaatverandering liep van 2 tot 19 december en werd vanmiddag afgesloten. In totaal hebben 44 fotografen klimaatverandering op een of andere manier in beeld gebracht. Wie wint de publieksprijs en de juryprijs?

  • Yel Ratajczak (winnaar van de juryprijs) Drie jaar na de tsunami in Chili. Yel Ratajczak (winnaar van de juryprijs)

Juryprijs

De jury, bestaande uit een aantal medewerkers van MO*, heeft vanmiddag beraadslaagd over de twee beste foto’s. De jury heeft gekeken naar zowel de fotografische en esthetische kwaliteit als het verband met het thema klimaatverandering.

De hoofdprijs – de WakaWaka Power, een lamp en oplader op zonne-energie – gaat naar Yel Ratajczak, wiens foto (zie hierboven) werd genomen in Chili, 3 jaar na de tsunami.

De tweede prijs – een Oxfam Breakfast Box – gaat naar Charlotte Prové met haar foto die genomen werd in Barhal, in het noordoosten van Turkije.

De tweede prijs van de jury gaat naar Charlotte Prové
(foto Charlotte Prové)

Publieksprijs

De publieksprijs werd beslist op basis van het aantal likes dat de foto’s behaalden op donderdag 19 december om 12u. Het was tot op het laatste moment een spannende strijd tussen drie foto’s.

De foto van Sandy Bogaerts die de ravage op Cuba toont na de doortocht van orkaan Sandy, behaalde uiteindelijk de meeste likes! Zij wint de publieksprijs, een cadeaubon van ecowebshop Kudzu t.w.v €25.

Sandy Bogaerts wint de publieksprijs
(foto Sandy Bogaerts)

Een eervolle vermelding gaat naar Willemjan Vandenplas en Len Buggenhout, die respectievelijk tweede en derde eindigden.

MO* feliciteert de winnaars en bedankt alle deelnemers voor hun originele en knappe inzendingen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.