Young Promising Photographer Award 2010: Katrijn Van Giel

Vandaag, 2 mei, werden in de Bozar in Brussel de Nikon Press Photo Awards 2010 uitgereikt, de enige officiële erkenning voor Belgische persfotografen. De jonge Antwerpse fotografe Katrijn Van Giel won dit jaar de Nikon Young Promising Photographer Award.

  • Katrijn Van Giel De winnende foto uit Pakistan Katrijn Van Giel

Van Giel was zowel de laureaat voor de categorie ‘News’ als voor de categorie ‘Stories’, met foto’s uit Pakistan en Haïti. De jury was onder de indruk van de foto’s uit Haïti en Pakistan door het samenspel van kleuren. Katrijns reeks over Haïti maakt duidelijk dat het leven in Haïti verder gaat, ook al dragen de Haïtianen een zeer groot verdriet met zich mee. De winnende foto, een beeld uit Pakistan, maakte indruk: de leegte en eenzaamheid op deze foto zijn zo sterk, dat ze een icoon vormen voor wat er in Pakistan is gebeurd.

Katrijn Van Giel volgde een opleiding fotografie aan de Hogeschool Antwerpen en liep in 2004 stage bij de Italiaanse fotostudio Ikon en bij de krant De Standaard waar je haar foto’s nu nog regelmatig tegenkomt.

Daarnaast fotografeert Katrijn ook voor NRC Handelsblad, Klasse en Gentleman magazine. In 2007, 2008 en 2010 won ze reeds de prijs voor het beste portret in de Nikon Press Photo Awards. Naast persfotografie maakt ze ook foto’s voor commerciële opdrachtgevers.

Bekijk ook de foto’s van andere laureaten:

Winnaar: Olivier Papegnies, Haïti
Brussels fotograaf Olivier Papegnies won de prijs voor beste persfoto van 2010, met een indrukwekkende fotoreeks die de aardbeving in Haïti in kaart bracht.

Laureaat: Jan Locus, Egypte
Fotograaf Jan Locus behoorde tot de laureaten in de categorie ‘Stories’, met een reeks over Recycle City in Egypte.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.