Zardari volgt Musharraf op

Het kiescollege van afgevaardigden van het Pakistaanse parlement en de provincieraden hebben Asif Ali Zardari verkozen tot nieuwe president van Pakistan. Zardari is de weduwnaar van Benazir Bhutto, die op 27 december 2007 vermoord werd.
Zardari volgt Pervez Musharraf op. Hij staat sinds begin dit jaar aan het hoofd van de Volkspartij van Pakistan (PPP). Musharraf nam op 18 augustus ontslag nadat de Pakistan People’s Party (PPP) en de Pakistan Muslim League-N (PML-N) begin augustus de procedure opstartten voor de afzetting van Musharraf.
De positie van Musharraf lag al een tijdje onder vuur. Tijdens de verkiezingen van begin dit jaar leed hij een verpletterende nederlaag. Grote overwinnaar was toen Nawaz Sharif, de ex-premier en huidige leider van de PML-N (Pakistan Muslim League-N), die in 1999 bij een coup uit zijn ambt ontzet werd door Musharraf. De PPP werd de grootste partij met 89 zetels in het parlement.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.