De Rwandees die deelnam aan de Afrikaanse expeditie van Che Guevara

Jeroen Janssen tekende het verhaal op van de Rwandees die deelnam aan de Afrikaanse expeditie van Che Guevara en Hilde Baele voorzag zijn prachtige beelden van tekst. Geniet van dit exclusieve beeldverhaal!

Jérôme Sebasoni, nu zeventig jaar oud, is de meest onvermoeibare strijder uit het Grote Merengebied. Deze rebel, Guerillero, revolutionair, kameraad, soldaat beleefde de geschiedenis aan de zijde van zij die de geschiedenisboeken vullen.

Jérôme Sebasoni is de meest onvermoeibare strijder uit het Grote Merengebied.

Kayibanda, Lumumba, Louis Rwagasore,  Kabila, Mobutu, Thsombé, Kasavubu, Mulélé, Fidel Castro, Che Guevara, … Hij kent ze allemaal persoonlijk.

Het exclusieve beeldverhaal verscheen eerder in het lentenummer van MO*magazine. Evrard Niyomwungere schoot een serie eerste beelden want het trio plant een film rond het leven van Jérôme Sebasoni

(Lees je op smartphone, dan bekijk je het beeldverhaal beter horizontaal)

 

 

 

Dit beeldverhaal werd mogelijk gemaakt door steun van het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek en verscheen in het lentenummer van MO*magazine. Voor slechts €28 kan u hier een jaarabonnement nemen!

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift