Petruro Irpino, een nieuw Italiaans model voor het vredevol samenleven van lokale bevolking en migranten?

Petruro Irpino. In dit kleine dorp, gelegen tussen de groene heuvels van Avellino, wonen mensen met verschillende geloofsovertuigingen en vanuit verschillende delen van de wereld, vredevol samen.
Fotograaf Alessio Paduano ging poolshoogte nemen van deze verfrissende, nieuwbakken harmonie tussen de plaatselijke bevolking en de migranten.

© Google maps

 

Petruro Irpino is een Italiaanse gemeente in de provincie Avellino in Campanië, die beweert als efficiënt model voor integratie te dienen. Het lijkt wel een droom. In dit kleine dorp, gelegen tussen de groene heuvels van Avellino, wonen mensen met verschillende geloofsovertuigingen en vanuit verschillende delen van de wereld, vredevol samen. Er zijn Nigerianen, Pakistanen, Afghanen, Ghanezen en Salvadorianen.

Tijdens de dag zorgen de dorpsbewoners voor de kinderen van immigranten, terwijl hun ouders bezig zijn met lessen Italiaans en andere activiteiten. ’s Avonds worden er diners in openlucht georganiseerd, waarop iedereen een samenzijn ervaart voorbij huidskleur of land van herkomst.

Onlangs schreef paus Franciscus een brief om degenen te feliciteren die zich inzetten om deze realiteit levend te houden. Het basisidee houdt in dat kleinere gemeenten de kern worden van een historische verandering, waarbij kleine groepen migranten nieuw leven kunnen blazen in regio’s die hard op weg zijn verlaten te worden.

© Alessio Paduano

 

Pasqualina D’Aria, receptioniste bij Petruro Irpino Sprar (Beschermingssysteem voor asielzoekers en vluchtelingen), past op Testimony Erahbor uit Nigeria, terwijl haar moeder les Italiaans volgt in Petruro Irpino, Zuid-Italië, 14 juni 2017.

© Alessio Paduano

 

Angel Buendia uit El Salvador, in het huis waar hij samen met zijn kinderen Miguel en Marcela woont, in Petruro Irpino, Zuid-Italië, 14 juni 2017. Angel was in zijn land politieagent, maar hij moest samen met zijn familie op de vlucht slaan omwille van doodsbedreigingen, nadat hij informatie over drugshandel op het spoor was gekomen.

© Alessio Paduano

 

Assunta Tropeano, telefoniste bij Petruro Irpino Sprar (Beschermingssysteem voor asielzoekers en vluchtelingen), geeft een les Italiaans voor migranten in het hoofdkwartier van Sprar in Petruro Irpino, Zuid-Italië, 14 juni 2017.

© Alessio Paduano

 

Evelyn Ugbodaga uit Nigeria, geportretteerd in het huis waar ze woont in Chinache, nabij Petruro Irpino, Zuid-Italië, 14 juni 2017.

© Alessio Paduano

 

Uitzicht op Petruro Irpino, Zuid-Italië, 14 juni 2017.

© Alessio Paduano

 

Dorpelingen, asielzoekers en vluchtelingen tijdens een diner in openlucht in het centrum van Petruro Irpino, Zuid-Italië, 14 juni 2017.

© Alessio Paduano

 

Vivian, Pamela Favour en Precious uit Nigeria nemen een selfie op het plein van Petruro Irpino, Zuid-Italië, 14 juni 2017.

© Alessio Paduano

 

Mensen op straat in Petruro Irpino, Zuid-Italië, 14 juni 2017.

© Alessio Paduano

 

Alima Ibrahim uit Nigeria met haar dochter Mariella, in het huis waar ze woont in Petruro Irpino, Zuid-Italië, 14 juni 2017.

© Alessio Paduano

 

Abdirahman Mamud uit Somalië in het hoofdkwartier van Sprar in Chinache, nabij Petruro Irpino, Zuid-Italië, 14 juni 2017.

 

Vertaling: Marleen Sluydts.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3059   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift