Benenwerk sluit Brugs stadsfestival af

Benenwerk sluit Brugs stadsfestival af

Benenwerk sluit Brugs stadsfestival af
Benenwerk sluit Brugs stadsfestival af

04 augustus 2009

De 15de editie van het Brugse stadsfestival Klinkers wordt op zaterdag 8 augustus vanaf 18u30 afgesloten met Benenwerk op ondermeer de Burg, de Vismarkt, het Kraanplein en in het Astridpark.

Bezoekers kunnen kiezen uit negen verschillende ballrooms met verschillende soorten dansmuziek:  van elektro en drum ‘n’ bass over kuduro, streetdance, Brazilian beats, cumbia, tango en muzette tot lindy hop, jive en classics. Terzake nieuwsanker Lieven Verstraete zal een twee uur durende dj-set verzorgen, alsook Discobar Galaxie, Jack de Marseille, The Jive Aces en the Swing Commanders.
In het Brugse Vrije worden vanaf 18u30 de basispassen aangeleerd van bollywood, Jamaïcaanse dans, flamenco en Afrikaanse dans. Ook in de verschillende ballrooms worden vanaf 18u30 vakkundig én gratis de eerste danspassen aangeleerd van folk, muzette, java, fox, rumba, tango, breakdance, cumbia, salsa, jive en lindy hop.
Benenwerk opent feestelijk op de Burg om 20u15 met een dansperformantie van Gori Ka Dance Orchestra, een formatie bestaande uit 8 dansers en 10 muzikanten die Bollywoodmuziek brengen.