Ecologisch eten op Rock Werchter

Ecologisch eten op Rock Werchter

02 juli 2008

Velt vzw en Rock Werchter slaan de handen in elkaar om op Rock Werchter de festivalgangers te verrassen met de ‘ecosmos’, een lekker, gezond en ecologisch broodje. De ecosmos is één van de inspanningen om de ecologische voetafdruk van Rock Werchter te verkleinen.

Rock Werchter probeert de ecologische voetafdruk van het festival te verkleinen, ondermeer door ecologische broodjes aan te bieden. De impact van eetgedrag op leefmilieu en klimaat is immers niet te onderschatten. Nederlands onderzoek wijst uit dat een doorsnee huishouden maar liefst 30% van zijn CO2-uitstoot realiseert in de keuken, waarbij niet zozeer het koken, maar wel de aard en herkomst van de ingrediënten de doorslag geeft.
Minder vlees eten, minder ingevlogen fruit en groenten, en minder groenten uit verwarmde serres kopen, leveren de grootste CO2-besparing op. De Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) ontwikkelde een gezond en milieuvriendelijk alternatief: de ecosmos. Dat is een biologisch broodje, met vegetarisch-biologisch broodbeleg/kaas, seizoensgroenten en eventueel een mayonaise of dressing. 
Meer info op http://www.ecosmos.be