Zuiderpershuis kaart waterproblematiek in het zuiden aan

Zuiderpershuis kaart waterproblematiek in het zuiden aan

Zuiderpershuis kaart waterproblematiek in het zuiden aan
Zuiderpershuis kaart waterproblematiek in het zuiden aan

10 juli 2008

Naar aanleiding van het Internationale Jaar voor Sanitatie, uitgeroepen door de Verenigde Naties, wil Wereldculturencentrum Zuiderpershuis met de steun van Dgos het publiek sensibiliseren over de waterproblematiek in het zuiden.

Van april tot juni gaf het Zuiderpershuis Belgische ngo’s en organisaties, die werken rond de waterproblematiek in het zuiden, de kans om zich voor te stellen aan het publiek. Deze campagne mondt nu uit in een waterhappening op 26, 27 en 28 september, waarbij alle partners tijd en ruimte krijgen om hun project voor te stellen en waarbij sprekers en kunstenaars samenkomen rond het thema.
Op de waterhappening kan je de tentoonstelling ‘Troubled Waters’ bekijken. Fotograaf Dieter Telemans maakte in samenwerking met Protos en Green een fotoreportage over de waterproblematiek in de wereld. Aan de hand van een tiental thema’s – zoals woenstijnvorming, overstromingen, conflict, gezondheid en sanitatie – wordt de waterproblematiek in beeld gebracht. Telemans fotografeerde in enkele sterk getroffen regio’s. 
Ook kan je op zaterdag 27 en zondag 28 september terecht op een grote waterbeurs, waar verschillende Belgische ngo’s hun waterprojecten in het zuiden voorstellen. Op zondag gaat er eveneens een panelgesprek door met vier specialisten die de waterproblematiek vanuit wetenschappelijke en geopolitieke invalshoek aankaarten. Getuigenissen van betrokkenen uit het zuiden vullen het gesprek aan.

Uitgebreide informatie vindt u terug op www.zuiderpershuis.be en op de blog van het Water in Nood-project, www.waterinnood.be.