23.03-26.03

Brosella Spring Festival

Het zoemde al een tijdje in de wandelgangen, maar nu is het officieel: Brosella lanceert haar eerste editie van het BROSELLA SPRING FESTIVAL in de culturele hotspot en voormalige industriële wasserij LaVallée in de Molenbeekse Kanaalzone.

Dit nagelnieuwe muziekfeest zal vier dagen lang focussen op het tonen van nieuw muzikaal werk én releaseconcerten. De spotlights worden gericht op jonge en mid-career artiesten, van Lũpḁ Gang Gang Quartet (Brusselse funkjazz-belofte) over The Gallands (met AKA Moon-medeoprichter Stéphane Galland op drums en zoon Elvin op keys),  urban etno bands als Osuna of Las Lloronas tot de georchestreerde muzikale chaos van Too Noisy Fish met als special guests DJ Grazzhoppa & Dimitri Verhulst.

Brosella-directeur Bert Schreurs: “Het Brosella Spring Festival is een aanvulling op onze zomereditie in het Groentheater aan het Atomium in Brussel. We werken in een clubsfeer en kiezen voor een beperkte capaciteit: we gaan voor twee binnenpodia met maximaal een kwartetvormbezetting en mikken op 250 à 300 bezoekers per avond. In totaal  presenteren we 12 avontuurlijke bands, 3 per festivaldag. Op zondag sluiten we af met een dagprogramma van 11 tot 18 u. en zetten we extra in op de buurt. We voorzien dan ook een brunchformule en muzikaal-artistieke workshops voor kinderen in samenwerking met Ultima Vez, die in de buurt van LaVallée zijn studios heeft.”

Het succesvolle lokale en solidaire deeleconomieproject Cassonade zorgt dan weer voor de catering.

Bert Schreurs: “We slaan bewust de handen in elkaar met organisaties uit de buurt,. We doen doelgericht zodat we niet vier dagen lang als een vreemde artistieke UFO neerstrijken in de buurt en daarna weer geruisloos verdwijnen. Het sluit ook aan bij een van de doelen die we onszelf als organisatie hebben gesteld: hoe kunnen we beter omgaan met de hyperdiverse context en vibe van een kosmopolitische grootstad als Brussel, ermee in dialoog gaan en hen omhelzen.”

Tickets (pay-what-you-can) gaan in verkoop vanaf 8 februari.

Meer info: www.brosellaspringfestival.be

 

donderdag, 23 maart, 2023 - 20:30 tot zondag, 26 maart, 2023 - 20:30