If I ruled the world: stem op je favoriete column!

MO* bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een speciale 100ste editie en met een groot feest in het Brusselse Kaaitheater op 1 december. Naar aanleiding van de festiviteiten lanceerde MO* ook de columnwedstrijd ‘If I Ruled The World’ waarbij de winnaar, aangeduid door een professionele jury, een publicatie in MO* en een Joker reischeque ter waarde van € 1000 wint. Maar we organiseren ook een publieksprijs: de bezoekers van MO.be kunnen uit de vijf beste inzendingen hun favoriet kiezen. De winnaar van de publieksprijs wint een boekenpakket van 25 boeken, samengesteld door boekhandel de Groene Waterman.

Op zaterdag 13 oktober boog de jury (Piet Piryns, Rachida Lamrabet en Gie Goris) zich over de inzendingen voor de wedstrijd If I ruled the world. In totaal ontving MO* 74 teksten, de jury had als opdracht dat geheel terug te brengen tot een shortlist van vijf columns. De bespreking nam in totaal meer dan vijf uur in beslag. De shortlist wordt in unanimiteit gepresenteerd.

De auteurs van deze vijf columns benaderen de opdracht op heel verschillende wijze. Dat leek de jury een voordeel bij het voorstellen van deze shortlist aan het lezerspubliek, het betekent immers dat zowel op stijl als op inhoud, zowel op herkenning als verwondering gestemd kan worden.

De jury hoopt dat heel veel mensen de tijd zullen nemen om deze vijf columns te lezen en er hun op zullen uitbrengen, maar ook dat er nog veel mensen hun stem aan zullen toevoegen. De onderliggende uitdaging van deze wedstrijd is immers dat zoveel mogelijk mensen hun eigen dromen en verwachtingen voor de mondiale toekomst moeten formuleren. Alleen op die manier kunnen we een perspectief creëren dat afwijkt van de toenemende ongelijkheid en de planetaire uitputting die het heden karakteriseren.

Voor de volledigheid kan u hier het wedstrijdreglement raadplegen. Stemmen op uw favoriete column kan tot maandag 26 november onderaan deze pagina of onder elk van de columns. U kan slechts 1 stem uitbrengen. De winnaar van de publieksprijs mag zijn prijs afhalen op het feest ter gelegenheid van de tiende verjaardag van MO* op 1 december.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2824   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift