Oproep aan de lezer: écht nieuws

Oproep aan de lezers: wat moet volgens u zeker aan bod komen in de vijftiende verjaardagseditie van MO* over “écht nieuws”? 

In december maakt MO* zijn vijftiende jaargang vol. Reden voor feest? Misschien wel, in navolging van de Latijns-Amerikaanse traditie dat een vijftienjarig meisje haar overgang naar de volwassenheid viert met een groot feest.

Maar, volgens ons moeten media in 2017 niet zozeer zichzelf vieren. Ook als ze jarig zijn, moeten ze vooral het publiek beter informeren. Want in tijden van nepnieuws en lage scores op de vertrouwensbarometer is betrouwbaar mondiaal nieuws een absolute vereiste om lezers en betrokken burgers in staat te stellen goed overwogen keuzes te maken of te eisen.

Het decembernummer van MO*magazine wordt dus geen confettifestijn, het wordt een bijzonder nummer vol écht nieuws.

Dat is natuurlijk een heel vage belofte, en die moeten we dus concretiseren in specifiek onderzoek, bijzondere reportages en relevante interviews. En omdat we nu toch al een beetje volwassen worden, voelen we ons zeker genoeg om de vraag aan u te stellen:

Wat moet volgens u zeker aan bod komen in het écht-nieuws-nummer van MO*?

Stuur al uw vragen, voorstellen en informatie naar: echtnieuws@mo.be

Doe het nu, de redactie gaat er dan snel mee aan de slag.

echtnieuws@mo.be

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3306   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur