Oproep aan de lezer: écht nieuws

Oproep aan de lezers: wat moet volgens u zeker aan bod komen in de vijftiende verjaardagseditie van MO* over “écht nieuws”? 

In december maakt MO* zijn vijftiende jaargang vol. Reden voor feest? Misschien wel, in navolging van de Latijns-Amerikaanse traditie dat een vijftienjarig meisje haar overgang naar de volwassenheid viert met een groot feest.

Maar, volgens ons moeten media in 2017 niet zozeer zichzelf vieren. Ook als ze jarig zijn, moeten ze vooral het publiek beter informeren. Want in tijden van nepnieuws en lage scores op de vertrouwensbarometer is betrouwbaar mondiaal nieuws een absolute vereiste om lezers en betrokken burgers in staat te stellen goed overwogen keuzes te maken of te eisen.

Het decembernummer van MO*magazine wordt dus geen confettifestijn, het wordt een bijzonder nummer vol écht nieuws.

Dat is natuurlijk een heel vage belofte, en die moeten we dus concretiseren in specifiek onderzoek, bijzondere reportages en relevante interviews. En omdat we nu toch al een beetje volwassen worden, voelen we ons zeker genoeg om de vraag aan u te stellen:

Wat moet volgens u zeker aan bod komen in het écht-nieuws-nummer van MO*?

Stuur al uw vragen, voorstellen en informatie naar: echtnieuws@mo.be

Doe het nu, de redactie gaat er dan snel mee aan de slag.

echtnieuws@mo.be

LEES OOK

© Ruth Govaerts
Naar aanleiding van ons 15-jarig bestaan, organiseren wij in december drie boeiende evenementen over het thema ‘écht nieuws’.
Via een korte enquête willen we je graag enkele vragen stellen over onze website. Je maakt bovendien kans om een reiswaardebon van 200 euro te winnen.
Wereldmediahuis vzw is de uitgever van het kwartaalmagazine MO* en de nieuwswebsite MO.be.
Acht keer per jaar laat MO* interessante papers op de wereld los, die je aan de hand van grondige informatie en verhelderende grafieken in staat stellen om je blik op de wereld te verruim

Meest recent van Gie Goris

CC IOM (CC BY-NC-NA 2.0)
De belangrijkste opdracht voor 2018: een wereldwijd verdrag over migratie
Binnen de Verenigde Naties wordt gewerkt aan twee nieuwe, mondiale verdragen: eentje over vluchtelingen, en ander over migranten.
CC Gie Goris (CC BY-NC 2.0)
‘De stad leeft in haar publieke ruimte -soms als ontmoeting, soms als conflict’
MO* sprak met Joan Clos, directeur van UN Habitat, over het belang van steden en openbare ruimte voor migranten.
© Marco Delogu
Jhumpa Lahiri: ‘In een eentalig universum bekijk je de wereld door één oog. Je mist perspectief.’
Als kind voelde Jhumpa Lahiri zich vaak een soort alien, zowel in Rhode Island als in Calcutta, de twee polen in haar leven.
2 miljoen gastarbeiders in Qatar profiteren van conflict met Saoedi-Arabië
Vorige week sloten Qatar en de Internationale Arbeidsorganisatie een akkoord af waardoor de 2 miljoen migrantenarbeiders in de kleine Golfstaat eindelijk rechten en betere werkomstandigheden krijge